Milorad Dodik se obrušio na Bećirovića: “Njegova pogubljenost i nesnalaženje pogubni su za bilo kakav put BiH”

Predsjednik administrativne jedinice RS Milorad Dodik na svom zvaničnom Twitter nalogu danas se obrušio na člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirovića.

Dodik je u svojoj objavio po ko zna koji put iznio niz uvreda i na račun visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Naveo je kako on kaže u BiH ne može da prođe dan, a da neko ne pokuša napredak srušiti lažima i podvalama.

Niko u BiH ne zna koga i šta taj čovjek predstavlja i kome se više obraća. Možda pokušava da impresionira reisa, pa ako mu odobri stavove, može da nastavi sa svojim glupostima. Njegova pogubljenost i nesnalaženje pogubni su za bilo kakav put BiH, a pogubni su i za Bošnjake”, naveo je Dodik.

Potom je dodao:

Jedina stvar koju je usavršio je pisanje pisama i kontriranje, pa i samom sebi. Po načinu djelovanja malo podsjeća na opoziciju u RS – nikako da se dogovore sami sa sobom, a kako bi onda sa drugima. Evropska priča je konačna.

To smo potvrdili svi, ali isto tako je i činjenica da u taj proces unosimo i identitet Republike Srpske i da se ne odričemo naših nacionalnih interesa.

Ako su neki u Evropi odlučili da se bacaju sa mosta samo zato što to traži Amerika, mi nismo baš toliko ludi da radimo protiv sebe. Ostajemo opredijeljeni za zajednički rad i čekamo Evropu da potvrdi podršku zajedničkom evropskom putu Republike Srpske i Federacije BiH”.