Nestao Zeničanin Tarik Imamović: Otac Edin kaže da mu se posljednji put javio iz Zagreba

Mladi Zeničanin Tarik Imamović (26) nestao je proteklog vikenda, prema posljednjim podacima na području Zagreba (Hrvatska).

Kako piše Zenicablog, njegovi roditelji otac Edin i majka Hanifa proživljavaju teške trenutke.

Razgovarao sam sa Tarikom, koji je rekao da se nalazi na autobuskoj stanici u Zagrebu. Prije toga je radio na Jadranu, kao armirač. Ono što znam je da je posljednja dva-tri dana imao određenih psihičkih problema, te da ga je poslodavac poslao na odmor, kući.

Posljednje što sam čuo jeste njegovo ubjeđivanje s nekim momkom, govorili su jedan drugom ‘Sabur, trebaš saburat’ i veza se prekinula. Prethodno mi je rekao da će po njega na stanicu doći neki poznanik, drug. Od tad je telefon isključen”, kazao je njegov otac Edin.

Prema očevim riječima, poslodavac iz Hrvatske je, nakon što ga je kontaktirala Tarikova porodica, također prijavio nestanak u Hrvatskoj.

Navodno, rok za prijavljivanje nestanka u Hrvatskoj je 48 sati, tako da će formalno on biti “tražena osoba” tek noćas ili ujutro.

Tarik se, prema riječima porodice, uputio u nedjelju oko 14 sati kući u Zenicu i nije im najavljivao nikakvu drugu destinaciju, a i činjenica da je više od 48 sati njegov mobilni broj nedostupan, dodatno brine porodicu.

Žao mi je kad je već imao problema što su ga pustili da ide sam, mogao sam ja ili neko doći po njega. Išao sam u policiju u Zenicu i ovdje je rok za prijavljivanje nestanka 24 sata, pa sam išao ponovo u utorak”, kaže otac Edin.

U Upravi policije MUP-a ZDK nije bilo evidentirana nestala osoba sa Tarikovim podacima, pa je policija ponovno večeras kontaktirala Tarikovu porodicu radi utvrđivanja svih podataka i formalne prijave.

Porodica Imamović moli sve one koji imaju bilo kakvu informaciju o osobi sa fotografije u Hrvatskoj ili BiH da odmah nazovu najbližu policijsku stanicu.