Od subote oduzeta još tri vozila od “divljih vozača” u Sarajevu: Svi vozili bez vozačke dozvole, ukupno imali 30.000 KM neplaćenih kazni

Od subote su u Kantonu Sarajevo oduzeta još tri vozila od “divljih” vozača.

Neizmjerna je šteta koju prave ovakvi vozači na budžet, a tek o opasnosti koju predstavljaju za sve učesnike u saobraćaju je suvišno govoriti.

Samo trojica od kojih su oduzeta vozila imala su dug od gotovo 30.000 KM, a jedan od njih je sam imao gotovo 23.000 KM duga po osnovu neplaćenih kazni.

Sva trojica upravljala su vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Prvo su u subotu u 01:15 sati u mjestu Donji Hadžići, općina Hadžići, policijski službenici PU Hadžići i Trnovo kontrolisali putničko motorno vozilo “VW Polo“, kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao H.I., rođen 1992. godine, nastanjen u Hadžićima.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 2.980,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Zatim i u nedjelju u 10:10 sati u ulici Patriotske lige, općina Hadžići, policijski službenici PU Hadžići i Trnovo su kontrolisali putničko motorno vozilo „BMW“, kojim je bez važeće vozačke dozvole i sa nepripadajućim registarskim tablicama upravljao S.M., rođen 1982. godine, nastanjen u Hadžićima.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 1.592,10 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Zatim i u ponedjeljak, jučer, u 11:00 sati u ulici Hifzi Bjelevca, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali putničko motorno vozilo „Fiat Punto“, kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao M.M., rođen 1999. godine u Tuzli, nastanjen u Lukavcu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 22.678,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.