Savez se oglasio o otkazivanju utakmice BiH sa Izraelom

“Međunarodna prijateljska utakmica koja se u okviru baraža za plasman na EURO 2024 trebala odigrati na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu dana 26.03.2024. godine između „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela je otkazana”, saopćeno je danas iz N/ FS BiH.

Nakon obavljenih konsultacija sa relevantnim organima, a na okolnosti trenutne bezbjedonosne situacije i visokog stepena rizika za odigravanja utakmice sa reprezentacijom Izraela, zaključeno je da se otkaže utakmica u Sarajevu.

Saglasnost na otkazivanje utakmice je dala i UEFA, uz potpuno razumijevanje novonastale situacije. Naša „A“ reprezentacija će novu prijateljsku utakmicu odigrati u jednom od narednih slobodnih termina u UEFA kalendaru tokom 2024. godine.

Shodno tome, otkazuju se i sve medijske aktivnosti koje su bile planirane za ovu utakmicu, zaključili su u saopćenju iz Saveza nakon otkazivanja utakmice.

Podsjetimo, UEFA je još prije mjesec dana dogovorila da će poraženi iz polufinalnih duela baraža igrati prijateljske utakmice.

Izrael je sinoć u Budimpešti poražen od Islanda sa 4:1, dok su Zmajevi nesretno izgubili od Ukrajine 2:1.