U nesreći kod Pala poginuo novinar Goran Maunaga, uhapšena jedna osoba

Dugogodišnji novinar „Glasa Srpske“ Goran Maunaga (65) preminuo je od posljedica povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći koja se desila u mjestu Ljubogošta kod Pala.

Do nesreće je došlo na magistralnom putu Pale-Sarajevo kada su se sudarila tri vozila, a istog dana kako saznajemo policija je uhapsila vozača „audija A6“ Miloša Abazovića zbog sumnje da je prouzrokovao nesreću, piše Glas Srpske.

Maunaga, koji je bio za volanom „hjundaija“ je odmah nakon nesreće prebačen u bolnicu „Srbija“ u Istočnom Sarajevu gdje nažalost kasnije preminuo.

U nesreći su teško povrijeđene još četiri osobe i to kako saznajemo vozač „golfa“ Adisa M, njen suvozač A. V. i dvoje maloljetne djece koja su bila u vozilu.

Njima je pružena ljekarska pomoć u bolnici “Srbija”, nakon čega su prebačeni na dalje liječenje u Federaciju BiH jer je riječ o federalnim osiguranicima, naveli su ranije iz ove pomenute ustanove.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopšteno je da se nesreća desila juče u 14:55 sati na putu Lapišnica-Ljubogošta u mjestu Ljubogošta.

U nesreći su učestvovala tri vozila „hjundaji“ kojim je upravljao G.M., „audi A6“ za čijim volanom je bio M.A. i „golf“ koji je vozilo lice A.M.

Teške povrede zadobili su vozač „hjundaia“ G.M. kao i vozač „golfa“ njegov saputnik A.V. i dvoje maloljetne djece. Vozač „hjundajia“ preminuo je u bolnici – rekli su u policiji.

Istakli su da je odmah nakon nesreće uhapšen vozač „audija A6“ zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja. Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu – rekli su u policiji.