Video/ Objavljen snimak kako tinejdžeri uništavaju info tablu u jednom sarajevskom parku

Na društvenim mrežama objavljen je snimak trojice tinejdžera kako uništavaju znak na jednom od parkova u naselju Dobrinja.

O svemu se oglasilo i preduzeće KJKP “Park” navodeći da se iz čiste obijesti grupa tinejdžera potrudila da u potpunosti uništi info tablu na dječijem igralištu.

Uloga ove table je u svakom slučaju informativna, a trebala bi djeci koja koristi mobilijare da spasi život.

@sarajevskaseharamedia Upravo ovako se ne bi trebali ponašati prema našem javnom dobru… #sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #dobrinja #park ♬ original sound – Sarajevska sehara

Dok preduzeće Park svakodnevno, čak i u danima vikenda na terenu ulaže maksimalne napore da očuva i održava javne zelene površine, a Vlada Kantona Sarajevo ove godine ulaže maksimalna sredstva za te poslove niti jedan trud neće biti dugotrajan dok bilježimo ovakva ponašanja.

Video koji je objavljen na jednoj FB grupi građana još jedan je dokaz vandalskom odnosa pojedinaca prema javnom zelenilu i što je najgore prema mobilijaru na dječjim igralištima.

Video je nastao u naselju Dobrinja, a očito je da iz čiste obijesti grupa tinejdžera se potrudila da u potpunosti uništi info tablu na dječijem igralištu. Osim materijalnog ulaganja u izradu i postavljanje table, bitno je naglasiti da one prije svega pružaju informacije korisnicima igrališta o načinima prije svega prijave oštećenja i uništenog mobilijara, a to je i način možda da djeci koja su se došla igrati na igralištu, u slučaju da su sprave oštećene spasimo život, sačuvamo ih od povreda.

Kada se bilo koje dijete povrijedi na dječjem igralištu kasno je tražiti odgovornosti i nadležnosti“, naveli su iz KJKP Park.