Zvijezda 09 slavila preokretom protiv Željezničara, nevjerovatan autogol obilježio utakmicu

U okviru 22. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine sastali su se Zvijezda 09 i Željezničar, a krajnji rezultat u Ugljeviku je 2:1 u korist Zvijezde 09.

Prva prilika je bila za domaću ekipu u 3. minuti Cavnić je u posljednji trenutak odklonio opasnost, a u prilici se pronašao Aleks Raca.

U narednom napadu pokušao je Vadzde, uhvatio je loptu na volej nakon korera ipak lopta je otišla preko gola.

U 13. minuti Vadzde bilježi novu priliku, pokušao je sa nekih 30 metara, iz prekida ga je proigrao Maksimović, ipak ovo je bio lak plijen za Muftića.

U narednom periodu bez značajnih prilika, dosta grešaka prilikom dodavanja lopte na obje strane.

U 24. minuti pokušao je Haračić nakon što je Selimović uputio dobar centrašut, ipak lopta odlazi pravo u ruke čuvara mreže Zvijezde 09.

U 29. minuti u prilici se našao Boljević, izašao je sam pred golmana Zvijezde 09, šutira sa desetak metara lijevom nogom, ali loše pa lopta ide pored gola.

U 34. minuti Željezničar dolazi u vodstvo, Amoah je odlično centrirao a glavom gol postiže Boljević.

U 40. minuti Zvijezda 09 dolazi do izjednačenja, Kayode Saliman je odlično probio po strani, a na drugoj strani je bio siguran Vadze.

U 43. minuti Saliman je ostavio loptu za Tomanovića koji je pokušao sa nekih 25 metara pravo u Muftića.

Posljednja prilika u prvom poluvremenu Željezničar je imao slobodni udarac iz dobre pozicije, nakon kojeg je Haračić glavom šutirao preko gola.

Na početku drugog poluvremena Haračić se našao u prilici, ali se nije uspio izboriti za šut.

U 56. minuti Galić je centrirao, ali Ristanović je siguran na golu Zvijezde 09, bez nekih opasnih prilika na početku poluvremena koje bi ugorzile golmane.

U 64. minuti Selimović postiže nevjerovatan gol, ali u svoju mrežu. Vadze je centrirao sa desne strane, a Selimović s nekih 12 metara glavom pogađa svoju mrežu.

Mulalić je odlično centrirao u 75. minuti, a Karaklajić šutirao preko gola, bila je to odlična prilika za domaću ekipu.

Željezničar je mogao doći do izjednačenja u 80. minuti kada je Hiroš odlično šutirao, ali još bolje je reagovao golman Jelovac.

Željezničar je pokušavao doći do prilike, ali im to nije polazilo za rukom, te tako je ostalo 2:1 u korist Zvijezde 09.