Dani otvorenih vrata: Javni poziv za dodjelu grant sredstava sa ukupnim budžetom od 1.9 miliona eura za institucije, organizacije i pojedince u okviru projekta “Kultura i kreativnost za Zapadni Balkan (CC4WBs)

U okviru četvorogodišnjeg projekta “Kultura i kreativnost za Zapadni Balkan” (CC4WBs) koji zajedno implementiraju UNESCO, British Council i Italijanska agencija za razvojnu saradnju (AICS), a finansira Evropska unija, objavljen je drugi Javni poziv za dodjelu grant sredstava za institucije, organizacije i pojedince sa ukupnim budžetom od 1.9 miliona eura.

U toku Poziva organizuju se Dani otvorenih vrata kako bi se svi zainteresovani upoznali sa procesom apliciranja.

Pozivaju se svi zainteresovani na Dane otvorenih vrata u 10:00 sati, u Sarajevu 8. aprila, Kino Meeting Point; Mostaru, 9. aprila u Gradska vijećnica (sala za venčanja); Banjaluci 12. aprila, Dom omladine.

Ovaj javni poziv za organizacije i institucije je objavljen 27.marta, a otvoren je do 27. maja 2024. i uključuje različite tematske cjeline kao što su revitalizacija kulturnih prostora i unapređenje kulturnog naslijeđa do podrške festivalima, ko-produkciji i organizaciji događaja koji će umrežiti kulturne radnike u regionu i generalno kreativnoj industriji naglašavajući ulogu koju ima u jačanju društvenog i ekonomskog razvoja u regionu.

Iznosi pojedinačnih grantova kreću se od 20,000 do 80,000 eura.

Pojedinci, za razliku od organizacija i institucija, imaju priliku aplicirati kontinuirano za svoje pojedinačne kraće i manje projekte koji treba da traju do ukupno 3 mjeseca.

Krajnji rok za prijavu je do 31. decembra 2025. a iznosi ovih projekata su do 5,000 eura.