Meteorolozi objavili kakvo vrijeme nas očekuje u narednim danima u BiH

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme, a više oblačnosti ima na području Krajine. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prolazno više oblačnosti će biti na zapadu i sjeverozapadu Bosne.

Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 °C.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 °C.

Naoblačenje za prvomajske praznike

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 °C, na jugu zemlje do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29 °C.

U utorak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 °C, na jugu zemlje do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 °C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje sa juga koje će u drugoj polovini dana širom zemlje usloviti povremene lokalne pljuskove.

Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11 °C, na jugu do 15 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 °C.