Muškarac slagao da je uz prijetnju pištoljem opljačkan usred dana na Grbavici, sve priznao policiji

Jučer je u medijskom prostoru odjeknula vijest da je nepoznati napadač uz prijetnju pištoljem usred dana izvršio razbojništvo nad M.F. iz Sarajeva.

Ova informacija u medije je dospjela od strane MUP-a Kantona Sarajevo obzirom da je objavljena u zvaničnom biltenu.

Dana 01.04.2024. godine oko 16,00 sati u ulici Kemala Kapetanovića, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica, uz prijetnju pištoljem, izvršeno je krivično djelo razbojništva nad M.F. iz Sarajeva, kojom prilikom je otuđen ruksak sa laptopom, mobilnim telefonom i novcem”, naveli su u saopćenju.

Međutim, operativnim radom i provjerama policijski službenici došli su do saznanja da se razbojništvo uopšte nije dogodilo, a to je “žrtva” i priznala.

Nakon što je dana 01.04.2024. godine PU Novo Sarajevo prijavljeno da je istog dana ‘oko 16:00 sati u ulici Kemala Kapetanovića, od strane NN lica, uz prijetnju pištoljem, izvršeno izvršeno krivično djelo razbojništva nad M.F. iz Sarajeva’, policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Novo Sarajevo su operativnim radom i provjerama na terenu došli do saznanja da je M.F. lažno prijavio krivično djelo.

Dana 02.04.2024. godine M.F. je pristupio u službene prostorije i u potpunosti priznao da je iz sebi poznatih razloga lažno prijavio ovaj događaj“, naveli su danas iz MUP-a.