Na sjevernoj tribini stadiona Koševo kabine za pretres, Horde zla izrazile nezadovoljstvo

FK Sarajevo će za vikend ugostiti FK Velež u okviru 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a navijači Bordo tima, Horde zla doživjeli su neugodno iznenađenje.

Naime, na sjevernoj tribini stadiona Asim Ferhatović – Hase bit će postavljene kabine za pretres navijača, slične onima koje su bile postavljene na stadionu Grbavica prije sarajevskog derbija.

Povodom toga oglasili su se navijači Sarajeva.

@sarajevskaseharamedia Pogledajte korteo najvatrenijih navijača FK Sarajevo #Sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #fksarajevo #fksarajevo1946 #fksarajevo❤🤍 #navijac #navijaci #ultras #ultrasound #hordezla #hordezla1987 #hordezla1946 #hordezla❤ #hordezlasarajevo #matchday #derby #fkzeljeznicar #derbi #fkzeljeznicarsarajevo #korteo ♬ original sound – Sarajevska sehara

Ovim putem želimo da prenesemo da smo od MUP-a KS obaviješteni da će improvizirane kabine za pretres, poput onih viđenih na nedavnom derbiju na Grbavici, ubuduće biti postavljene i na sjevernoj tribini stadiona Koševo. Smatramo da će ovakve mjere i nepotrebne detaljne kontrole uveliko uticati na ionako slabu posjećenost na fudbalskim utakmicama”, stoji između ostalog u saopštenju UNFKS – “Horde zla”

Meč između Sarajeva i Veleža igra se u nedjelju sa početkom od 20:45 sati.