Novi dan – novo razbojništvo: Opljačkan “Konzum” u Sokolović Koloniji

Novo razbojništvo dogodilo se u jutarnjim satima u nedjelju. 

Naime, nepoznati razbojnik je uz prijetnju pištoljem opljačka prodavnicu “Konzum” u Sokolović Koloniji.

Dana 21.04.2024. godine u 08:40 sati obaviještena PU Ilidža da je u prodavnicu ‘Konzum’, ulica Umihane Čuvidine, općina Ilidža, od strane jednog NN lica i uz prijetnju pištoljem, počinjeno krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH /Razbojništvo/.

Tom prilikom je otuđena je određena suma novca. Obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su obavili uviđaj.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca“, kazali su iz MUP-a.

Podsjetimo, samo dan ranije opljačkana je prodavnice “Bazar” u naselju Nova Otoka.

Pljačka se dogodila u subotu u ranim jutarnjim satima od strane nepoznatog razbojnika.

Policija još uvijek radi na rasvjetljavanju krivičnog djela, ali i identifikaciji izvršioca.

Dana 20.04.2024.godine u 07:00 sati obaviještena je PU Novi Grad da je u prodavnicu ‘Bazar’, ulica generala Mehmeda Alagića, općina Novi Grad, od strane jednog NN lica izvršeno krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH /Razbojništvo/.

Obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na licu mjesta obavili uviđaj.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca“, saopćeno je iz MUP-a.