Oglasila se zaštitarska agencija, koju je gradonačelnik Mostara prozvao odgovornom za incident

Nakon što su navijači Zrinjskog upali na teren poslije gradskog derbija Zrinjskog i Veleža, oglasio se gradonačelnik Mostara Mario Kordić, koji je za incident okrivio je jednog pripadnika zaštitarske agencije.

Današnji incident izazvalo je neodgovorno ponašanje jednoga od djelatnika zaštitarske službe i na sreću sve se brzo smirilo. Očekujemo sankcioniranje takvih pojedinaca. Neka nam sport bude primjer kako se poštenim radom i odricanjem ostvaruju veliki rezultati i grade vrijednosti”, kazao je gradonačelnik Mostara.

Stigao je i odgovor zaštitarske agencije Delta Security, a njihovu reakciju prenosimo u cjelosti.

Povodom incidenta nakon završene utakmice između momčadi HŠK Zrinjski i FK Velež došlo je do neodgovornog – neprimjerenog ponašanja jednog našeg zaštitara zbog čega želimo uputiti ispriku cijeloj sportskoj obitelji našeg HŠK Zrinjskog, a posebno navijačkoj skupini Ultrasi s kojima imamo uspješnu višegodišnju suradnju.

Izvještavamo da je protiv zaštitara pokrenut stegovni postupak, te da će isti biti sankcioniran. Ovim putem napominjemo da je naša Agencija dugogodišnji prijatelj i sponzor Hrvatskog športskog kluba Zrinjski, te da današnji ispad pojedinca neće utjecati na daljnu uspješnu suradnju s klubom i navijačkom skupinom Ultrasi”, zaključili su iz agencije.

Šta je bio okidač za nerede?

Kako piše Hercegovine.info prije utakmice predstavnici Ultrasa fotoreporterima su zaprijetili da ih ne smiju fotografisati na tribinama.

To je ustaljena praksa navijača koja apsolutno nema uporišta nigdje obzirom da se svjesno i namjerno nalaze na javnom prostoru, dok sebi daju za pravo da smiju raditi sve – divljati, razbijati, fizički napadati…

Isti izvor piše da su pojedini Ultrasi izrevoltirani činjenicom da ih zaštitar snima najprije napali njega, a zatim su na stadionu počeli gađati policiju flašama, letvama i kamenjem, a policija je upotrijebila suzavac, zbog čega su kašljali i igrači, novinari, te članovi Zrinjskog.