Oglasio se Slaviša Radović nakon crvenog kartona: “Situacija je iscenirana od strane protivničke ekipe”

Slaviša Radović, fudbaler FK Sarajevo koji je dobio crveni karton u sarajevskom derbiju u trenutku kada je Bordo tim imao dva igrača više u terenu oglasio se nakon utakmice.

Radović je, podsjetimo, u tunelu na poluvremenu isključen što je iznenadilo brojne navijače koji su sa tribina posmatrali utakmicu.

Budući da su se pojavile brojne špekulacije o uzrocima i razlozima, sam fudbaler se oglasio putem klupskih naloga na društvenim mrežema.

Svim našim vjernim navijačima želim da uputim svoje iskreno izvinjenjezbog jučerašnje utakmice. Iza mene je turbulentna sedmica. Imao sam smrtni slučaj u porodici, ali uprkos tome želio sam da budem uz tim u jako bitnoj utakmici”, rekao je Radović pa nastavio:

Stvari nisu uvijek onakve kako se čine i kako se prezentuju u javnosti. Crveni karton sam dobio zbog navodne gužve u tunelu.

Želim pojasniti da je situacija bila iscenirana od strane protivničke ekipe, a u trenutku kada sam dobio karton nije bilo nikakvog naguravanja s moje strane . Ja ostajem predan vrijednostima koje definišu naš tim, a to je svakako fair play na terenu i izvan njega”, rekao je Radović.