Okončana potraga za nestalim Hamzom Muminovićem, pronađen živ i zdrav

Okončana je potraga za nestalim Hamzom Muminovićem, objavila je Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo.

Naš Hamza je pronađen živ i zdrav u Kiseljaku. Preuzeo ga je amidža Amel i ostala ekipa. Veliko hvala Gorskoj Službi Spašavanja Novi Grad Sarajevo, momci su odradili fenomenalan posao i bili s nama u kontaktu 24 sata.

Hvala i policiji Sarajeva, hvala vam raja svima što ste dijelili objave, što ste bili tu uz nas, što ste pomogli u potrazi, da ste živi zdravi. Što je najbitnije Hamza je živ i zdrav a ostalo će se sve riješiti još jednom hvala svima od srca u ime našeg portala Konjević Polje u ime roditelja”, objavljeno je na Facebook stranici MZ Konjević Polje.

Iz GSS-a su više informacija najavili uskoro.

Inače, student prve godine Mašinskog fakulteta Hamza Muminović nestao je u Sarajevu. Posljednji put je viđen u subotu poslije podne kada je iz Sarajeva trebao autobusom krenuti u Konjević Polje.

Nakon što nije stigao kući, a porodica izgubila kontakt s njim slučaj je prijavljen Policijskoj upravi Novi Grad Sarajevo.

Dvadesetogodišnji Hamza Muminović, student prve godine Mašinskog fakulteta u Sarajevu posljednji put je viđen u subotu kada je trebao krenuti porodici u Konjević Polje.

U autobus za Beograd, kojim je trebao putovati, u Sarajevu je ušlo 5 putnika, a među njima nije bio Hamza. Nakon što nije došao kući, a na telefonske pozive i poruke nije odgovarao, otac je Policijskoj upravi Novi grad Sarajevo prijavio nestanak.

Obradu informacija i terenske provjere vrše pripadnici GSS-a Novi Grad Sarajevo, Civilne zaštite Novi Grad i Policijske uprave.