Poznat identitet uhapšenih osoba koje su bacile bombu na kuću Irfana Čengića, dobro poznati policiji i javnosti

Zbog sumnje da su bacili bombu na kuću načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića, pripadnici MUP-a KS uhapsili su danas uhapsili dvojicu muškaraca.

Slobode su lišena dva muškarca, M.H. (1995) i B.A. (1992), oba iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo Izazivanje opće opasnosti (član 323. KZ FBiH).

Kako saznaju mediji riječ je o Mirzi Hasanbegoviću i Benjaminu Aganoviću.

Oni su od ranije poznati policijskim organima, zbog više krivičnih djela, između ostalog razbojništvo i pomaganje izvršiocu nakon krivičnog djela ubistva na Vratniku.

Mirza Hasanbegović je htio preuzeti odgovornost za ubistvo Vedada Bajrice.

Benjamin Aganović je najviše poznat po pljačkama i provalama.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, i u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine identifikovali su i lišili dvije osobe zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela – aktiviranja eksplozivne naprave u neposrednoj blizini porodične kuće načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića“, navode iz MUP-a KS.

Oni se terete da su počinili krivično djelo Izazivanje opće opasnosti (član 323. KZ FBiH). Oba se nalaze u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističkoj obradi.

Muškarci lišeni slobode se dovode u vezu i sa izvršenjem krivičnog djela aktiviranja eksplozivne naprave u ulici Kreštalica, izvršeno dana 26.03.2024. godine. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela i rasvjetljavanju svih okolnosti njihovog počinjenja“, saopćeno je iz MUP-a KS.