Poznati detalji ubistva Danke Ilić: Automobilom je usmrtili komunalci, pa tijelo bacili na divlju deponiju

Jutros su uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su automobilom usmrtili djevojčicu Danku Ilić u Srbiji, a potom njeno tijelo bacili na divlju deponiju.

Kako dalje pišu, uhapšeni su radnici Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod” Bor – S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala.

S. J. se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na kolovozu usljed čega je prednjim desnim dijelom vozila udario u djevojčicu i usmrtio je“, navodi izvor iz istrage za ATV.

Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13:45 sati u Banjskom polju kod Bora. Bila je s majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se gubi svaki trag.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.

U potrazi za Dankom MUP Srbije organizovana je jedna od najopsežnijih potraga, u koju se uključio cijeli region.

Policija iz Bora jučer je na mjesto nestanka dovela službene pse koji su ponovo pretraživali teren, a nedugo nakon toga dovedena su i dvojica muškaraca koji su pokazivali teren, dok ih je policija snimala.