Video-foto/ Klanjana dženaza Amili koja se sa sinom utopila na Bentbaši, njen otac otkrio šta je pisalo u oproštajnoj poruci

U Vukeljićima kod Busovače danas je klanjana dženaza Amili Šehović, majki koja je sa svojim sinom pronađena u Miljackoj na Bentbaši.

Dženaza je klanjana Amili, dok je njenom sinu dženaza klanjana u odsustvu, što je bila želja njegovog dajdže.

Muk i tišina u Busovači, o Amili su svi imali riječi hvale, skromna žena sa svoje 34 godine živjela je u Sarajevu sa suprugom i svojim Salihom.

Prije nekoliko dana je došla babi i majki na Bajram, a samo nekoliko dana nakon toga dogodila se velika tragedija na koju niko nije posumnjao“, kazao je Amilin otac Asim.

Kako je ispričao, nazvali su ga tužioci iz Sarajeva kazavši mu da je Amila u torbi ostavila ceduljicu na kojoj je pisalo, “kada nas pronađete nazovite mog babu Asima” i napisala je njegov broj.

Sutra dženaza dječaku, oglasio se i otac dječaka

Amilin sin će sutra biti ukopan u Sarajevu na mezarju na Ravnim Bakijama.

Podsjećamo, iz MUP-a Kantona Sarajevo je ranije rečeno da je Amila rođena 1990. godine u Fojnici, nastanjenoj u Sarajevu a njen sin, rođen 2021. godine.

Ipak, više detalja o samom slučaju zbog osjetljivosti nije dostupno široj javnosti.

Nakon svega oglasio se i otac dječaka Abdulah Husić.

Oko će suzu prolijevati, srce će tugovati, a mi ćemo samo govoriti ono što našem Gospodaru odgovara, i za tvoj odlazak smo, najbolje za tužnog.

Sa zadovoljnim srcem i umirujućom dušom, javljam vijest o smrti mog sina kao šehida, ako Bog da. Mi ga tako smatramo, a Bog je dovoljan za njega, i nikoga ne okrivljujemo osim Boga.

Pored svog Gospodara, i u društvu najboljih članova svoje porodice, i u vrtovima vječnosti sa svojim Gospodarom, ako Bog da“, objavio je otac na društvenim mrežama.