Video/ Ministar Šteta objavio video vandala koji pokušavaju sprejem ispisati tramvaj u centru Sarajeva

Ministar Adnan Šteta objavio je video nepoznatih muškaraca koji na tramvajskoj stanici Drvenija pokušavaju sprejevima ispisati stari model tramvaja.

Ovo dolazi samo dan nakon što je ministar objavio da je jedan od novih sarajevskih tramvaja bio na meti vandala.

Toliko radosti su tramvaji donijeli građanima, a onda je vandal odlučio da se potpiše “Edo”.

Na stanici na Drveniji pokušali su sprejevima šarati stari tramvaj. Bez obzira o kojem tramvaju se radi, svaki je naš, svaki je javno dobro i niko ne smije ovako da se odnosi prema nečemu što je vlasništvo svih građana! Svaku granicu ste prešli sa šaranjem stanica, starih i novih vozila i sa uništavanjem imovine!

Hvala slučajnom prolazniku na snimku, vozaču tramvaja za reakciju kojom je sačuvao tramvaj od novog šaranja. Očekujem što hitnije djelovanje nadležnih institucija, procesuiranje i sankcionisanje svih osoba koje uništavaju imovinu”, napisao je ministar Šteta.

@sarajevskaseharamedia Vozač tramvaja pravovremenom reakcijom sačuvao je tramvaj od dvojice mladića koji su htjeli da ga sprejom išaraju, a sugrađanin ih je snimio. Star ili novi tramvaj – svaki je naš i ovome se mora stati u kraj, poruka je ministra #sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #tramvaj #tramvaji #tramway #adnansteta #adnanšteta ♬ Powerful songs like action movie music – Tansa