Završena sjednica Skupštine Željezničara: Usvojene ostavke UO, imenovan Odbor za hitnost

U Plavom salonu na Stadionu Grbavica održana je redovna sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj su delegati aktivno raspravljali o trenutnoj situaciji kluba, te su donesene određene odluke koje se tiču funkcionisanja Kluba u narednom periodu.

Nakon usvajanja Dnevnog reda i Zapisnika sa posljednje sjednice, uslijedila je tačka Dnevnog reda po kojoj su delegati raspravljali o ponuđenoj ostavci predsjednika i članova Upravnog odbora.

Na sjednici je razmatrana ponuđena ostavka Upravnog odbora. Nakon duže i konstruktivne rasprave Skupština je usvojila ostavke predsjednika Jusufa Tanovića i svih članova Upravnog odbora.

S obzirom na kratke rokove, da se takmičarska sezona bliži kraju i da se Klub nalazi u teškoj borbi, Skupština je donijela odluku da oformi privremeno radno tijelu pod nazivom „Odbor za hitnost“ koje će najkasnije do 31.05.2024. godine obavljati poslove, zadatke, obaveze i ovlaštenja Upravnog odbora u sastavu:

Oro Ibrišimović – Predsjednik Odbora za hitnost

Almir Gredić – Član Odbora za hitnost

Jasmin Badžak – Član Odbora za hitnost

Almir Hadžiosmanović – Član Odbora za hitnost

Željko Pervan – Član Odbora za hitnost

Jasmin Terović – Član Odbora za hitnost

Admir Tunović – Član Odbora za hitnost

Na sjednici su direktorica Amira Uzunović, sportski direktor Samir Bekrić te šef stručnog štaba Bruno Akrapović odgovorili na sva pitanja delegata Skupštine FK Željezničar.

Na Skupštinu su bili pozvani i pojedini bivši predsjednici UO kao i bivši istaknuti članovi svih organa Kluba kako bi svojim iskustvom dali sugestije za budućnost Kluba.

Skupština koristi priliku da jasno demantuje sva zlonamjerna pisanja pojedinih medija i izjave pojedinaca. FK Željezničar je otvoren za sve članove i navijače koji svojim radom, znanjem, socijalnim kapitalom i finansijski mogu pomoći rad kluba.