Baby Lasagna otkrio atmosferu iz bekstejdža kada je prošla predstavnica Izraela Bilo je napeto, neki su se posvađali s njihovom delegacijom

Baby Lasagna, pravog imena Marko Purišić, hrvatski predstavnik na Eurosongu, nakon povratka iz Malmea dao je brojne intervjue te je otkrio neke nepoznate detalje.

Ovogodišnji Eurosong ostat će, između ostalog, upamćen po brojnim skandalima, propalestinskim protestima, ali i teorijama zavjere koje kruže društvenim mrežama.

Jedna od njih je ta da je Lasagna ispao žrtva panike oko Izraela, jer se saznalo da je jako puno ljudi glasalo za njih i da je žiri punio Nemu s po 12 bodova da se spriječi da Izrael pobijedi.

Možda nešto propuštam, ali zar onda žiri ne bi isto glasao za mene? Moguće, ali ne vidim, još smo prije osvojili nagrade od publike. Tako da, ne znam…“, rekao je Baby Lasagna tokom gostovanja u RTL Direktu.

Prokomentirao je i situaciju oko Izraelke koju je publika izviždala tokom nastupa, ali i proteste koji su se održavali ispred arene u Malmeu.

Mi smo to manje doživjeli jer smo imali drugu rutu busom, ali se osjetilo dosta napetosti kad je prošla u bekstejdžu Izraelka, neki su se čak i posvađali s njihovom delegacijom.

Osjetila se neka napetost, ja se u to ne razumijem i nisam informiran, iako bih trebao se informirati da znam što se događa i zašto su svi napeti. Ali, da, osjetila se napetost“, ispričao je Baby Lasanga.

Za njega sada slijedi poslovni period, preko ljeta će svirati u regiji, a onda Madrid, Amsterdam, London, dok početkom naredne godine kreće s evropskom turnejom i albumom.

Baby Lasagna osvojio je izvrsno drugo mjesto na Eurosongu.