Benjamina Karić objavila koji su gradonačelnici podržali rezoluciju o genocidu u Srebrenici: “Hvala što stojite na strani istine i pravde”

Gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, izrazila je zahvalnost gradonačelnicima i predsjednicima iz različitih gradova na podršci usvajanju rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Zahvalila je gradonačelnicima i predsjednicima Istanbula, Ankare, Burse, Tirane, Dubrovnika, Bara, Bijelog Polja, Petnjice, Rožaja, Tuzi i Ulcinja, ističući njihovu beskompromisnu podršku istini, pravdi i borbi protiv zla.

Pohvalila je njihovu hrabrost u vođenju bitke za istinu i pravdu, te naglasila važnost podrške Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini u borbi da se čuje glas žrtava.

Istakla je kako je javno praćenje Generalne skupštine UN-a organizirano u Sarajevskoj vijećnici od 16 sati.

Hvala uvaženom gradonačelniku Istanbula – Ekrem İmamoğlu, Ankari i gradonačelniku Mansur Yavaş, Bursa – Mustafa Bozbey, Tirana – Erion Veliaj, Dubrovnik – Mato Frankovic, Bar – predsjedniku Dušanu Raičeviću, Bijelo Polje – predsjedniku Petru Smoloviću, Petnjica – Samiru Agoviću, Rožaje – Rahmanu Husoviću, Tuzi – Lindon Gjelaj, Ulcinj – Omer Bajraktari za podršku usvajanju rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Hvala što beskompromisno stojite na strani istine, pravde i s nama vodite bitku u kojoj, ovoga puta, dobro mora pobijediti zlo“, navela je Karić na društvenim mrežama.

Zahvalila im se što Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini pomažu da se glas žrtava čuje i što ne pratite nijemo još jedan poraz čovječanstva.

Još jednom napominjem da će danas od 16 sati, u Sarajevskoj vijećnici biti organizirano javno praćenje Generalne skupštine UN-a“, napisala je Karić.