Danas oblačno s pljuskovima i grmljavinom, i danas žuti meteoalarm na snazi

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Lokalni pljuskovi su zabilježeni u istočnim, zapadnim, djelimično centralnim područjima Bosne, na istoku i jugoistoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati iznosile su: Bjelašnica 6; Ivan Sedlo 11; Bugojno, Drvar 12; Livno 13; Široki Brijeg 14; Sanski Most, Sarajevo, Trebinje, Tuzla, Zenica 15; Mostar, Prijedor, Sokolac 16; Banja Luka, Bihać, Zvornik 17; Neum 18; Gradačac 20 °C.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 18 do 25, na jugu i sjeveru do 28 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovina, koji mogu biti praćeni grmljavinom. Dnevna temperatura oko 23 °C.

Za Sarajevo, Mostar, Tuzlu i Livno upaljen je žuti meteoalarm zbog mogućnosti grmljavine, dok je isti meteoalarm upaljen za Banjaluku, Foču, Prijedor, Trebinje i Višegrad zbog pljuskova s grmljavinom.

Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom.
Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće“, glasi upozorenje za Sarajevo gdje meteoalarm ostaje na snazi do kraja dana.

Oblačno uz padavine i grmljavinu i narednih dana

U četvrtak, sutra, u većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima pljuskovi su mogući na sjeveroistoku Bosne, a u tokom poslijepodneva širom Bosne se očekuju lokalni pljuskovi, ponegdje praćene grmljavinom.

Vjetar u Hercegovini i jugozapadu Bosne slab do umjeren zapadni i jugozapadni, u ostatku zemlje slab sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na sjeveru zemlje do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi.

Vjetar slab u većem dijelu zemlje zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na sjeveru zemlje do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 29 °C.

U subotu u većem dijelu zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne u Bosni su mogući rijetki i slabi lokalni pljuskovi.

Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i na jugozapadu Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 24 do 30 °C.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Prestanak padavina tokom noći.

Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na sjeveru zemlje do 21, a dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 28 °C.