Danas sahrana ubijenom bratu Vojina Mijatovića

U Beogradu će danas biti sahranjen Đorđe Mijatović, mlađi brat ministra u Vladi FBiH Vojina Mijatovića.

Đorđe je, podsjetimo, prije nekoliko dana brutalno ubijen kada je branio sina od huligana u parku.

Obdukcija je, podsjećamo, pokazala da je dobio šest udaraca u glavu nakon čega je preminuo.

Maloljetniku koji ga je pretukao jučer je određen pritvor.

Sahrani u Beogradu danas će prisustvovati i delegacija Vlade FBiH.

Huligani koji su ubili brata Vojina Mijatovića mjesecima već prave probleme, napali ga kada je došao s njima razgovarati

Grupa huligana koja je napala Đorđa Mijatovića, brata potpredsjednika Vlade FBiH Vojina Mijatovića, koji je nakon toga preminuo u Urgentnom centru u Beogradu, mjesecima pravi probleme stanarima u okolnim zgradama.

Mijatović je, kako navode, izašao da porazgovara s njima jer su zastrašivali djecu.

Čuli smo da je u bolnici umro komšija. Posljednji put sam ga vidjela i čula kada se obratio mladićima: ‘Ni dirajte mi dijete’. Čula sam da je sukob nastao oko lopte. Sin je došao da ga pozove da to riješe“, kazao je jedan od komšija za “Telegraf.rs”.

Stanari okolnih zgrada kažu da im mjesecima pravi probleme ta grupa od desetak tinjedžera, otprilike od 15 do 17 godina, koji redovno narušavaju javni red i mir. Među njima su i dječaci i djevojčice.

Prema riječima stanara, dan prije toga su lomili klupe i razbacivali pijesak koji tu stoji, a kada im je prišao jedan čovjek i zamolio ih da to ne rade, verbalno su nasrnuli na njega i prijetili mu.

Dan prije ovog tragičnog incidenta, uznemireni stanar je pozvao policiju, koja je došla i porazgovarala nakratko s njima, ali ih nije legitimisala jer su u pitanju maloljetnici.

Oglasio se Vojin Mijatović o ubistvu brata: “Putuj brate moj, na neko ljepše mjesto”

Vojin Mijatović, potpredsjednik Vlade FBiH, oglasio se o ubistvu mlađeg brata Đorđa, koji je stradao u Beogradu.

Putuj brate moj, na neko ljepše mjesto. Jučer (prije tri dana op.a.) je u Beogradu ubijen moj mlađi brat. Sve što bi sada rekao nema smisla, jer ovo što se desilo svakako nema smisla.

I ovo je nažalost sastavni dio igre, koja se zove život. Ljudi moji dobri hvala svima koji se javljate, čuvajte sebe i ljude oko sebe“, napisao je Mijatović u objavi na društvenim mrežama.

Kako se nezvanično saznaje, pretučen je od dvojice mladića koji su pobjegli i za kojima policija traga.

Oglasilo se Tužilaštvo s preciznim detaljima: Poznati detalji ubistva mlađeg brata Vojina Mijatovića u Beogradu

Više javno tužilaštvo u Beogradu se oglasilo povodom incidenta u kojem je pretučen Đorđe Mijatović (37), mlađi brat potpredsjednika Vlade FBiH Vojina Mijatovića.

Oni su izdali nalog policiji da se identifikuju učesnici događaja i prikupe neophodni podaci i obavještenja u vezi s događajem koji se odigrao na Voždovcu.

Ranije je u medijima iz Srbije bilo navoda da se sve dogodilo na Karaburmi, te da je izboden. Ipak, kako je ustanovljeno riječ je o drugom incidentu u kojem je nožem izboden stariji muškarac, a napadač je uhapšen.

Tužilaštvo je naložilo obdukciju sa toksikologijom Đ.M. kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Osmo odjeljenje Uprave kriminalističke policije za grad Beograd obavijestilo je dežurnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da je u ulici Dragice Končar na Voždovcu došlo do fizičkog sukoba između nepoznatih lica i Đ.M. u kojem je Đ.M. zadobio povrede glave, nakon čega je prevezen u Urgentni centar, gdje je ubrzo preminuo.

Tužilaštvo će u saradnji sa policijom rasvijetliti sve okolnosti ovog događaja, nakon čega će javnost biti obaviješena o daljem postupanju.

Oglasio se i Ivica Dačič

O svemu se oglaso i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić za Blic TV.

Sinoć (prije tri noći op.a.) oko 18-19 sati policija je dobila poziv da je došlo do neke tuče, otišla je na adresu na opštinu Voždovac, zatekla je povrijeđenog sa suprugom. Odvezen je u Uregentni i tamo je preminuo“, izjavio je Dačić za Blic TV.

Dodao je da se Mijatovićev sin prethodno žalio da mu je oteta lopta, i da je imao problem sa dvojicom muškaraca.

Dačić je naglasio da se utvrđuje da li je preminuo od posljedica udaranja.

Utvrdiće obdukcija, ljekari kažu da je imao i neke epileptične napade“, naveo je.

Kako Telegraf.rs saznaje, Mijatovićev sin juče se požalio ocu da su ga mladići maltretirali u parku. Mijatović je zatim otišao do njih, i nakon kraće rasprave, mladići su ga napali i pretukli.

Podsjetimo, prethodno je objavljena informacija da je Mijatovićev brat ubijen juče na Karaburmi, ali je riječ o drugom incidentu u kojem je nožem izboden stariji muškarac, a napadač je uhapšen.