Detalji teške nesreće u Sokolju: Pijani Ibni Zimić vozeći 100 km/h skrivio nesreću, ljekari se bore da očuvaju trudnoću povrijeđenoj djevojci

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine i sinoć je došlo do teške saobraćajne nesreće, a nažalost teško je povrijeđena pješakinja rođena 1995. godine.

Naime, kako su naveli iz MUP-a KS jutros, došlo je do sudara u Sokolju putničkog motornog vozila “VW Touareg“, kojim je upravljao K.H. (1997.) i teretnog motornog vozila “Peugeot Boxer“, kojim je upravljao I.Z. (1957.).

Nakon sudara, “Touareg” je od siline udara skrenuo van kolovoza na trotoara i tom prilikom udario pješakinju A.H. (1995.).

Pješakinja je nažalost zadobila teške tjelesne povrede i zadržana je na hospitalizaciji.

Utvrđeno je da je vozač teretnog vozila “Peugeot Boxer” u krvi imao prisustvo 1.44 promila alkohola, te je uhapšen zbog sumnji u više djela protiv sigurnosti u saobraćaju.

Kako saznaju mediji vozač koji je pijan skrivio tešku nesreću je Ibni Zimić.

Zimić je vozio oko 100 km/h i zabio se u Touareg koji je ispred kuće krenuo pokupiti svoju trudnu suprugu i dijete (4).

Nažalost, od siline udarca vozač Touarega je odbačen i svojim automobilom je udario svoju suprugu koja ga je čekala u avliji kuće.

Supruga je zadobila teške tjelesne povrede, te joj se doktori bore za stopalo i trudnoću.

Dana 23.05.2024. godine u 20:00 sati na raskrsnici ulica Numan-paše Ćuprilića i Numan-paše Ćuprilića čikma, općina Novi Grad, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila ‘VW Touareg’, kojim je upravljao K.H. (1997.) i teretnog motornog vozila ‘Peugeot Boxer’, kojim je upravljao I.Z. (1957.), obojica iz Sarajeva.

Zbog siline udara putničko motorno vozilo ‘VW Touareg’ je skrenulo van kolovoza na trotoar i tom prilikom udarilo i oborilo na kolovoz pješaka A.H. (1995.) iz Sarajeva. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je pješak A.H., kojoj je ljekarska pomoć ukazana na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC Sarajevo, gdje je zadržana na daljnjem liječenju.

Obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažman sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke. Svi učesnici ove nezgode su alkotestirani, gdje kod pješakinje A.H. i vozača K.H. nijie bilo reakcije na alkohol, dok je kod vozača I.Z. utvrđeno prisustvo od 1.44 promila alkohola u organizmu.

Istog dana, nakon završenih uviđajnih radnji, u 23.50 sati policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage Uprave policije MUP-a KS su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 3. KZ FBiH /Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa/, a u vezi sa članom 332. stav 3. stav 1. KZ FBiH /Ugrožavanje javnog prometa/ i člana 333. stav 1. KZ FBiH /Ugrožavanje javnog prometa usljed omamljenosti/, lišili slobode I.Z. vozača teretnog motorno vozila ‘Peugeot Boxer’.

Osumnjičeni predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih sloobde MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode“, saopćeno je iz MUP-a.