I ove sedmice kiša i pljuskovi

Jutros je Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost, a nešto više oblaka registrovano je u Krajini i ponegdje u centralnoj Bosni.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati iznosile su: Bjelašnica i Sokolac 4 stepena, Bugojno, Ivan Sedlo, Široki Brijeg i Srebrenica 8, Sarajevo 9, Bijeljina, Doboj, Drvar i Zvornik 11, Banja Luka, Livno, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 12, Bihać 13, Trebinje 14, Gradačac 15, Mostar 16, Neum 17 stepeni.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom u drugoj polovini dana.

Padavine se prvo očekuju na području Krajine, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne i u Hercegovini, a u noći na utorak na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni.

U Sarajevu sunčanije prije podne. Naoblačenje u poslijepodnevnim satima. Kiša se očekuje u noći na utorak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepeni.

I narednih dana padavine

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Jači pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim satima na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni, saopćeno je iz FHMZ BiH.