Ismail Zulfić nakon evropskog rekorda odnio i srebro u Berlinu

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine ostvario je večeras novi podvig na mitingu Svjetske serije u Berlinu.

U finalnoj trci u konkurenciji juniora osvojio je srebrnu medalju u disciplini 50 metara leđno u apsolutnoj kategoriji.

Takmičar Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva tako je upotpunio uspjeh na takmičenju u Njemačkoj nakon što je juče u kvalifikacijama prvog dana mitinga oborio evropski rekord u seniorskoj kategoriji.

Najbolje vrijeme Evrope Ismail Zulfić ostvario je u disciplini 100 metara delfin u klasi S5. Riječ je o rekordu koji je bio star 22 godine.

Ponosan sam na još jedan veliki rezultat. Ovo je samo još jedna stepenica u mojoj karijeri koja je tek na početku. Očekivanja pred svako veliko takmičenje su uvijek velika i drago mi je što sam i ovoga puta opravdao očekivanja.

Hvala mojim roditeljima, trenerima, svima koju su me podržali. Hvala svim navijačima i ljudima koji se raduju mom uspjehu“, rekao je jučer Ismail Zulfić.

Bh. boje na takmičenju Svjetske seniorske serije u Berlinu brani i Ismail Barlov, koji je sinoć u finalnoj trci na Svjetskoj seriji u kategoriji juniora osvojio zlatnu medalju u disciplini 100 metara prsno u apsolutnoj kategorija.

Bh. dvojac u glavnom gradu njemačke nastupa pod stručnim nadzorom selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Amela Kape.