MUP KS objavio detalje napada u školi u Briješću: Jedan učenik zadobio teške tjelesne povrede, drugi lakši

U Osnovnoj školi “Behaudin Selmanović” u sarajevskom naselju Briješće danas je povrijeđen učenik, a povrede u predjelu ramena mu je nanio njegov vršnjak.

O cijelom slučaju oglasio se i MUP Kantona Sarajevo.

Danas oko 13.15 sati, osoblje Osnovne škole “Behaudin Selmanović” obavijestilo je PU Novi Grad da je učenik IX razreda zadobio povredu oštrim predmetom, a koju mu je u školskom prostoru nanio učenik, također, IX razreda. Povrijeđenom učeniku je pomoć ukazana na KCUS, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i gdje je zadržan na daljnjem liječenju”, navela je Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a KS.

Potom je dodala:

Povredu oštrim predmetom je zadobio još jedan učenik IX razreda i njemu su konstatovane lakše tjelesne povrede. Uviđajem je rukovodila tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

U poslijepodnevnim satima, maloljetni izvršilac je lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela Ubistvo u pokušaju (član 166. u vezi sa 28. KZ FBiH) i Lakša tjelesna povreda (član 173. KZ FBiH) i nad njim se vrši kriminalistička obrada. S obzirom na činjenicu da je riječ o maloljetnicima, Uprava policije i KTKS više detalja neće saopćavati.”