Rijeka ljudi na dženazi ubijenoj Tuzlanki Ameli Čičkušić i njenoj djeci

Veliki broj prijatelja, poznanika i rodbine prisustvovao je danas na posljednjem ispraćaju majci Ameli Čičkušić i njenoj djeci – dječaku i djevojčici koje je svirepo ubio suprug, odnosno, otac Mujaga Čičkušić koji je potom izvršio samoubistvo u Stupine nadomak Tuzle.

Ukop Amele (34) i njeno dvoje djece starosti od devet i dvije godine obavljen je na mezarju “IZGON”, a prethodno je klanjana dženaza ispred Čaršijske džamije u Gornjoj Tuzli.

Također, danas je i na Klinici za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla održana i komemoracija za Amelu Čičkušić.

Amfiteatatar na klinici je bo ispunjen do posljednjug mjesta, a kolege iz UKC-a su se biranim riječima i sa suzama opraštale od svirepo ubijene kolegice.

Danas je i dan žalosti u Tuzli nakon ovog svirepog ubistva koji je šokirao kako Bosnu i Hercegovinu tako i region. Tu odluku je donio tuzlanski gradonačelnik Zijad Lugavić.

Podsjetimo, Mujaga Čičkušić je 19. maja nanio smrtonosne povrede svojoj supruzi Ameli i djeci nanio sjekirom koju je kupio na pijaci planiravši ubistvo. To oružje je pronađeno u stanu u kojem su živjeli, a detalji i ostale činjenice se utvrđuju i dalje s obzirom da istraga i vještačenja i dalje traju.

Osumnjičeni za ubistva Mujaga Čičkušić je, kako je navedeno prema dosadašnjim izvještajima, prešao u susjedni stan iz kojeg je počinio samoubistvo skokom sa zgrade.

Policija nije odmah ušla u njihov stan nakon što je muškarac izvršio samoubistvo jer su imali problema s njegovom identifikacijom. On je radio u Njemačkoj i vratio se prije nekoliko dana.

Jutro nakon što se majka i djeca nisu javljala, odnosno nisu pojavili na poslu i u školi, alarmirana je policija koja je ušla u stan i zatekla užasavajući prizor.

Amela Čičkušić radila je kao medicinska sestra u UKC Tuzla i bila je omiljena među kolegama i pacijentima koji su se emotivno oprostili od nje.

Mujaga Čičkušić bio je medicinski tehničar. Motiv ovog svirepog zločina se utvrđuje.

Javnost u Tuzli, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini i regiji je ostala šokirana. Tužilaštvo TK je naložilo obdukciju i DNK analizu kako bi se utvrdili detalji zločina.