Šta je pronađeno u stanu u Tuzli: Mujaga suprugu i djecu ubio sjekirom, pa skočio u smrt?

Uviđaj u stanu u tuzlanskom naselju Stupine, gdje su danas pronađena tri beživotna tijela, žene (34 godine) i njeno dvoje djece, starosti od 9 i 2 godine, i dalje je u toku, saopšteno je iz Tužilaštva TK.

Kako se dodaje, bit će izdate naredbe za obdukciju tijela preminulih kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.

Također, bit će izdata naredba za DNK analizu, kao i druge istražne radnje i vještačenja, kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ove događaje, ukljućujuci i način i sredstvo izvršenja tri ubistva, saopšteno je iz tuzlanskog tužilaštva.

Podsjećamo, Istražni tim Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Tužilaštva TK obavlja uviđaj u stanu u tuzlanskom naselju Stupine, gdje su danas pronađena tri beživotna tijela, žene i dvoje djece.

Istražni tim je u stanu pronašao sjekiru kojom je najvjerovatnije izvršeno trostruko ubistvo.

Podsjetimo, sinoć oko 21:15 suprug i otac djece je počinio samoubistvo skokom sa zgrade u istom naselju.

Trenutno se utvrđuju sve okolnosti vezane za ove događaje.

Kako se saznaje, muškarac koji je počinio samoubistvo je M. Č. (39), dok su njegova supruga i dvoje djece pronađeni mrtvi u stanu.

Riječ je o Mujagi Čičkušiću koji je radio kao medicinski tehničar radio u Njemačkoj odakle je u Tuzlu stigao prije nekoliko dana.

Prema rezultatima dosadašnje istrage, on je ubio suprugu i djecu, te napustio stan u kojem su živjeli i otišao u susdjedni ulaz odakle se bacio sa 14. sprata.

Prema nezvaničnim saznanjima, tijela su u stanu otkrivena nakon što se žena jutros nije pojavila na poslu, a dijete u školi.