Danas sunčanije u drugom dijelu dana, pred nama “ljetni” vikend

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati iznosile su: Bjelašnica 2 stepena, Ivan Sedlo 10, Sokolac 11, Banja Luka, Prijedor, Sanski Most i Široki Brijeg 13, Doboj, Drvar, Livno, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 14, Bugojno, Gradačac, Trebinje i Zvornik 15, Bijeljina i Zenica 17, Mostar 19, Neum 20 stepeni.

Danas veći dio dana preovladavat će malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu zemlje. U jutarnjim satima i prije podne pljuskova može biti u centralnim, istočnim i sjeveroistočjima Bosne.

Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, a na jugu zemlje do 28 stepeni.

U Sarajevu više oblačnosti prije podne, sunčanije u drugom dijelu dana. U ranim jutarnjim satima i prije podne može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena.

Pred nama ljetni vikend

Sutra, u subotu, u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima u planinskim područjima može biti kratkotrajnih pljuskova.

Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stepena.

U ponedjeljak se očekuje dolazak nestabilnijeg vremena sa jugozapada što bi za posljedicu imalo lokalne pljuskove i grmljavinu, većinom u Bosni u drugom dijelu dana.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.