Danas sunčano uz malu oblačnost, već sutra se “vraćamo na staro”

Jutros je u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok je u ostatku zemlje pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati iznosile su: Bjelašnica 6; Banja Luka, Livno 15; Sanski Most 16; Bihać, Sokolac, Zvornik 17; Široki Brijeg, Trebinje, Tuzla 18; Zenica 19; Bijeljina, Bugojno, Sarajevo, Srebrenica 20; Gradačac, Mostar 21; Neum 22 °C.

Danas će Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa lokalnim pljuskovima. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Na planinama jaki do olujni udari juga. Dnevna temperatura zraka od 23 do 29 °C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura zraka oko 25 °C.

Nakon dužeg perioda danas je prvi dan za koji nisu izdati meteoalarmi.

Već sutra ponovo promjena vremena

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sunčanije u prvom dijelu dana. U jutarnjim satima lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini. Poslije podne i dio noći kiša i pljuskovi koji mogu biti praćeni grmljavinom očekuju se širom zemlje.

Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostalim područjima južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 23 do 29 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Intenzivnije padavine na području Hercegovine. Krajem dana očekuje se prestanak padavina.

Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostalim područjima južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 °C.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi.

Vjetar slab, uglavnom, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu i sjeveru zemlje do 27 °C.

U srijedu sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne u zapadni, sjeverozapadnim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi.

Vjetar slab, uglavnom, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a dnevna od 22 do 28 °C.