Horde zla žestoko kritikovale administraciju FK Sarajevo: “Ovako se ne ophodi prema instituciji zvanoj FK Sarajevo”

Velika očekivanja od voljenog kluba imali su navijači FK Sarajevo pred početak sezone i velikog broja zvučnih pojačanja.

Na kraju je tim sa Koševa uspio izboriti Evropu, ali mnogi smatraju kako je to nedovoljno.

Nezadovoljni su najvatreniji navijači Bordo tima, popularne “Horde zla” izvedbama tima na terenu, ali su nezadovoljni također i radom ljudi u administraciji kluba.

Oni su se danas oglasili saopštenjem, a istakli su između ostalog kako se ovako ne ophodi prema instituciji zvanoj FK Sarajevo.

Kako ističu, sve se mijenja osim administracije koja je većinom sastavljena od žena.

Neuspjeh kluba se ne ogleda samo u rezultatskom neuspjehu na terenu i na tabeli. Neuspjeh kluba se ogleda i u neradu njegove administracije.

Godinama unazad, između dvije (polu)sezone, mijenjaju se stručni štabovi, šefovi i treneri omladinskog pogona, čak se i formalno mijenjaju rukovodioci kluba (iako defacto i dalje vode procese i zastupaju klub), ali ono što se godinama ne mijenja je njegova administracija, većinski sastavljena od osoba iz svijeta ženskog fudbala uz izuzetak svega par endemskih primjera uposlenika kluba, koji sa istim uistinu imaju veze i svoj posao obavljaju s puno ljubavi i poštovanja prema Fudbalskom klubu Sarajevo.

Ovako se prema instituciji zvanoj Fudbalski klub Sarajevo ophodi gore spomenuta godinama nepromjenjiva administracija”, navodi se u saopštenju najvatrenijih navijača Bordo kluba.