Objavljeno svjedočenje maloljetnih huligana koji su ubili brata Vojina Mijatovića

“Dječaka poznajemo odranije. Tog popodneva smo mu dali novac da ode do prodavnice i kupi nam po vodu i krem-bananicu. Poslije izvjesnog vremena on se vratio sa flašicama vode, ali bez čokolade. Tada smo mu uzeli loptu i nismo htjeli da je vratimo. On je otrčao kući”.

Ovo su, kako saznaju „Novosti“, pored ostalog, tokom saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, u Odjeljenju za maloljetnike, ispričala dvojica tinejdžera, optužena za teško ubistvo.

Oni su osumnjičeni da su 26. maja, nogama i rukama nasmrt pretukli Đorđa Mijatovića (37), rođenog brata Vojina Mijatovića, potpredsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Zločin se dogodio u parkiću, u Ulici Dragice Končar, na Voždovcu, u 17:30 sati.

Dječakov otac je onda izašao iz zgrade, prišao mi i počeo da se svađa, u stilu kakvo je to ponašanje, što mu uzimate loptu. Onda mi je udario šamar i krenuli smo da se bijemo. Kada smo pali, ja sam ustao i onda smo ga udarali nogama po glavi i tijelu“, ispričao je mlađi tinejdžer.

Poslije batinanja, Mijatović je bio izvjesno vrijeme svjestan, čak je hodao i pričao, ali mu je ubrzo postalo toliko loše, da je dobio epileptični napad.

Prebačen je Urgentni centar, gdje je ponovo došlo do napada, a potom i infarkta. Ubrzo je preminuo.

Obdukcija njegovog tijela pokazala je da je preminuo usljed teških povreda glave i naprsnuća lobanje.

Prije tog događaja Mijatović nije bio bolestan, niti je ikad imao simtome epilepsije ili srčane probleme“, navodi izvor „Novosti“ iz istrage.

Brutalno prebijanje Mijatovića zabilježeno je i na kamerama, kao i bjekstvo dvojice huligana poslije toga.

Mlađi nasilnik (15) uhapšen je sutradan, dok se stariji (16) predao dan kasnije. Inače, mlađi osumnjičeni ima debeo dosije u policiji i prijave za nasilje i tuče. U toku mu je suđenje u Višem sudu u Beogradu, Odjeljenju za maloljetnike, zbog učestvovanja u tuči.

Optužen je da je bio dio grupe koja je napala jednog doktora i njegova dva sina, krajem decembra prošle godine u istom dijelu Voždovca, gdje je pretučen Mijatović.