Počelo suđenje maloljetnicima koji se terete za ubistvo brata Vojina Mijatovića

Dvojici maloljetnika N. Z. (17) i F. B. (16), koji su optuženi da su u krajem maja u parku na Voždovcu ubili Đorđa Mijatovića, brata potpredsjednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Vojina Mijatovića, počeo je postupak pred Višim sudom u Beogradu.

Portal Nova.rs objavio je da na današnjem pripremnom postupku treba da budu saslušani svjedoci, a jedan od optuženih N. Z. u policiji je priznao djelo koje mu se stavlja na teret.

Osumnjičeni se terete da su Đorđu Mijatoviću nanijeli teške tjelesne povrede od kojih je preminuo u bolnici, a njima za ovo krivično djelo prijeti kazna do 10 godina maloljetničkog zatvora.

Kako navodi izvor portala Nova.rs, N. Z. je u policiji priznao djelo koje im se stavlja na teret.

Stariji je priznao ubistvo na saslušanju, pri određivanju pritvora, F. B. nije. U toku je izvođenje dokaza u pripremnom postupku“, rekao je izvor portala Nova.rs.

Smrt Đorđa Mijatovića šokirala je javnost u regionu. Kobnog dana on se sukobio sa maloljetnicima koji su maltretirali njegovog sina u parku ispred zgrade.

Maloljetnici se terete da su Mijatoviću nanijeli šest udaraca u glavu, od kojiih je koban bio u sljepočnicu, od kojeg mu je pukla lobanja. On je potom zadobio epi napade, a preminuo je u bolnici.

Jedan od maloljetnika, F. B. na saslušanju kod sudije za maloljetnike Višeg suda u Beogradu ispričao je šta se dogodilo kobnog dana.