Ubica Anela Krše nije imao dozvolu za pištolj, tijelo neprepoznatljivo nakon brutalne likvidacije

Nihad Sarajkić, ubica Anela Krše nije imao dozvolu za nošenje oružja.

To znači da će Sarajkiću Tužilaštvo KS, osim krivičnog djela Ubistvo, dodati i krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja, piše Avaz.

Sarajkić je, po svemu sudeći, isplanirao ubistvo, a Kršu je zvao na kafu da bi ga zatim ubio iz pištolja koji je zatim predao policiji.

Na licu mjesta je pronađeno 16 čahura, a obdukcija će pokazati koliko je u Kršu tačno ispaljeno metaka. Za sada je poznato da je vjerovatno više od 10.

Prema informacijama kojim raspolažu mediji ubistvo je brutalno, a tijelo Krše je neprepoznatljivo. Čeka se zvanična obdukcija koja je u toku.

Da li su svemu kumovale prijetnje ili afera Krše i Sarajkićeve supruge?

Nihad Sarajkić (32), koji je jučer oko 17 sati u Vilsonovom šetalištu brutalno likvidirao Anela Kršu (39), bit će danas predat u nadležnost Tužilaštva KS.

Postupajući tužilac će, nakon što ispita Sarajkića, najvjerovatnije predložiti određivanje jednomjesečnog pritvora.

Za sada se utvrđuje šta je tačan motiv ove brutalne likvidacije, jer je Sarajkić u Kršu ispalio više od 16 metaka.

Kršo je itekako poznat policijskim i pravosudnim organima u državi, a više puta je hapšen, čak i zbog pokušaja ubistva Benjamina Delalića prije deset godina.

Prema nezvaničnim informacijama, navodno je Kršo Sarajkiću prijetio, no istraga će pokazati šta se tačno desilo.

Kršo je prije nekoliko mjeseci hapšen u Konjicu po prijavi za nasilje u porodici, zbog čega je bio i pritvoren.

U posljednje vrijeme postao je “biznismen”, što potvrđuju i fotografije na društvenim mrežama.

Ubica Sarajkić nije evidentiran u policijskoj bazi kao osoba koja je bila prijavljivana za bilo koju vrstu krivičnog djela. Važio je za mirnu osobu.

S druge strane, a što će pokazati i video nadzor, Sarajkić i Kršo sjedili su zajedno u jednom sarajevskom kafiću na Vilsonovom šetalištu, a nikome nije jasno šta je prethodilo ovom događaju.

Pojedina medijska saznanja govore i da je svemu mogla kumovati i preljuba, odnosno afera Krše i Sarajkićeve supruge, ali je bitno istaknuti da je riječ o još uvijek nepotvrđenim saznanjima.

Dalje se saznaje da je Sarajkić isplanirao Kršinu likvidaciju, jer je dogovorio s njim kafu da bi ga nakon toga ubio.

Sarajkić je nakon ubistva sam pozvao policiju, predao pištolj, a policajcima koji su došli na lice mjesta: “Ja sam ga ubio”.