Danas sunčano uz malu oblačnost, pljuskovi mogući u poslijepodnevnim satima

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati iznosile su: Bjelašnica 17 stepeni, Široki Brijeg i Sokolac 18, Bugojno, Drvar i Livno 19, Sarajevo i Srebrenica 20, Banja Luka, Bihać, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 22, Trebinje i Zenica 23, Bijeljina i Gradačac 24, Mostar i Neum 25 stepeni.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima moguć je poneki lokalni pljusak sa grmljavinom u Bosni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima moguć je i kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 33 stepeni.

Najavljeni pljuskovi, ali i rast temperatura

U utorak, sutra, u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno sunčano vrijeme. Uz razvoj oblačnosti u drugom dijelu dana očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35, na jugu zemlje do 38 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38 stepeni.

U četvrtak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 21, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 39 stepeni.