Duga zadržavanja na izlazu iz BiH na graničnim prelazima

Duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradiška i Doljani.

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila protiče uz kraća zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

U znak počasti prema svim žrtvama srebreničkog genocida, iz Bihaća prema Srebrenici, kreću se maratonci i biciklisti (trenutno na dionici Bosanski Petrovac- Ključ).

Planirano je da do večeras dođu u Jajce, gdje će prenoćiti. Mole se svi vozači da u trenutku prolaska biciklista i ultramaratonaca voze oprezno i sporije.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje.

Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, navodi se u izvještaju BIHAMK-a o stanju na putevima u 13.30 sati.