Obilježene crvenim zastavicama: Na dvije popularne crnogorske plaže zabranjeno kupanje

Zbog lošeg kvaliteta mora kupanje je zabranjeno na Slovenskoj plaži 03 u Budvi i na Solilima 01 u Tivtu.

Obje ove plaže obilježene su crvenom zastavicom.

Podaci o realizovanim ispitivanjima dostavljeni su i Republičkom inspektoru za vode koji će u daljem postupanju preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Institut za biologiju mora nastavlja uzimanje uzoraka morske vode sa ove lokacije, a o dobijenim rezultatima ćemo naknadno obavijestiti javnost“, saopšteno je iz Javnog preduzeća Morsko dobro.

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 114 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo pokazali su da je na 80,6 posto lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 13,2 posto lokacija dobrog, na 4,4 posto zadovoljavajućeg, dok je na 1,8 posto lokacija voda bila lošeg kvaliteta.

U opštini Budva, kvalitet morske vode je na 29 lokacija bio odličan, dobar na dvije lokacije, zadovoljavajući također na dvije lokacije, dok je na jednoj lokaciji voda bila lošeg kvaliteta.

U Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, od ukupno 10 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta na njih šest, na tri lokacije ona je bila dobrog kvaliteta, dok je jednoj lokaciji kvalitet vode za kupanje bio loš, navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Podgoričke „Vijesti“ su objavile da su se u kanal na Slovenskoj plaži, koji vodi u more, u utorak uvečer izlize fekalije.

Ugostitelji su „Vijestima“ rekli da se odatle širi nesnosan smrad i pozvali su nadležne da hitno reaguju i konačno utvrde iz kojih se to zgrada izlivaju fekalije.

Istakli su da neko namjerno tokom noći ispušta fekalije, kako se ne bi utvrdilo o kome je riječ. U utorak uvečer je kanal, ističu, bio pun otpadnih voda.