Video/ Borba oko državnog poljoprivrednog zemljišta u Odžaku eskalirala, policajci slomili rebro poljoprivredniku

Već niz godina u Odžaku traje trakavica oko državnog poljoprivrednog zemljišta u koju su uključeni Općina Odžak, Ministarstvo poljoprivrede Posavske županije, firma Poljoprivrednik iz Dervente te lokalni poljoprivrednici iz Odžaka.

Lokalni poljoprivrednici već godinama tvrde kako vlast sve radi da velike količine zemljišta u Odžaku izruči na obradu firmi Poljoprivrednik iz Dervente.

Cijeli slučaj već godinama je na sudu, a sudskom odlukom donesen je zaključak kojim do rješenja sporova koji se vode oko zemljišta nitko nema pravo obrađivati zemljište.

Lokalni poljoprivrednici su jutros nakon što su traktori firme poljoprivrednik iz Dervente počeli obrađivati zemlju pozvali policiju, te se okupili pored parcele, da bi kako prenose svjedoci, policajci fizički napali jednog od poljoprivrednika te mu nanijeli teže ozljede, slomivši mu rebro.

Iz odžačke policije danas za medije nije bilo izjava, a poljoprivrednici tvrde kako je upotrijebljena prekomjerna sila, te da se radi na podizanju tužbe protiv policajaca.

Video koji je objavila Federalna TV možete pogledati OVDJE.