Stranke otkazuju završne predizborne skupove, sredstva preusmjeravaju na područja pogođena katastrofalnim poplavama

Naša stranka, Narod i Pravda, SDP i SDA otkazali su završne predizborne skupove zbog katastrofalnih poplava koje su zadeile područja Hercegovine i Srednje Bosne.

Pozivamo sve općinske i gradske organizacije SDA da sredstva namijenjena za organizaciju skupova preusmjere za pomoć područjima pogođenim poplavama, a članove, aktiviste i simpatizere SDA da daju doprinos u spašavanju ljudskih života i imovine”, navode iz SDA.

Od nadležnih institucija vlasti traže da sve raspoložive resurse hitno usmjere na spašavanje života i imovine građana, te saniranje posljedica poplava.

I stranka Narod i Pravda otkazala skup

S dubokom tugom i istinskom brigom i strepnjom pratimo vijesti iz Konjica, Jablanice, Kiseljaka i drugih dijelova Bosne i Hercegovine, koji se od sinoć bore s teškim poplavama. Nažalost, došlo je i do gubitka ljudskih života, zbog čega su naše misli i iskreno saosjećanje sa porodicama stradalih, kao i sa svim ljudima koji su pogođeni poplavama.

U trenutku kada mnogi građani ostaju bez svojih domova, a životi su im ugroženi, smatramo da je neprihvatljivo održavati političke skupove. Umjesto toga, svu svoju pažnju i sve resurse usmjeravamo tamo gdje je najpotrebnije – u Konjic, Jablanicu, Kiseljak, Fojnicu i druge pogođene gradove.

Pozivamo naše članove, simpatizere, kao i sve građane, da se uključe u akcije pomoći, te da u molitvama budemo uz one koji su najviše pogođeni ovim nepogodama. Neka solidarnost i humanost budu na prvom mjestu u ovim teškim trenucima”, navode iz NiP-a.

Naša stranka otkazala je završni predizborni skup koji je trebao biti održan večeras u Tuzli, dok je SDP otkazao sve predizborne aktivnosti.