Fotogalerija/ Posljednji ispraćaj Jasmina Džemiđića: Laku noć dragi prijatelju

Jasmin Džemiđić, jedini bh. sit down komičar bio je jedinstvena osoba, a mnoge Sarajlije pamtit će ga po njegovom humoru i vedrini kojom je zračio.

Danas je ispraćen na vječni počinak.

Mnogobrojne kolege, prijatelji, poznanici i obožavaoci Jasminovog djela došli su da se posljednji put pozdrave s ovim predivnim čovjekom. Iza njega ostale su mnoge lekcije za nas. Najbitnija je ona da ne postoji prepreka u životu koju čovjek ne može preći, te da bi osmijeh trebao biti lajt motiv za sve nas.

Mlada sarajevska glumica Amila Terzimehić sa kojom je Jasmin sarađivao na predstavi “All Inclusive” čitala je rečenice iz tekstova koji su pisani o njemu posljednja dva dana. U jednom trenutku pročitala je rečenicu, redakciji nepoznatog autora, koja kaže: “Da je Jasmin tu vjerovatno bi rekao ‘hajde bar nije od korone‘”. U tom trenutku na sahrani se začuo smijeh svih prisutnih, upravo onako kako bi Jasmin želio.

Ono što je kolektivu Sarajevske sehare poznato, jer smo se družili s Jasminom, jeste da nikada nije davao do znanja da mu je za nešto bila potrebna pomoć. Tu i tamo se moglo začuti “hajde mi pomozi samo da ovu stepenicu prođem, ali bi vrlo brzo uslijedilo “sve ostalo mogu ja sam”. I danas, dok je trajala sahrana oblak se nadvio nad Barama i kao da je Jasmin zadnji put želio “da nas ne namuči” nije bilo vruće pod suncem. A nikada ništa nije bilo “muka” s Jasminom, ili uraditi za Jasmina. Svaki trenutak s njim se cijeni i voli.

Za Sarajevsku seharu govorili su mnogobrojni prijatelji i Jasminove kolege, prisjećali su se anegdota i vremena provedenih s njim. Sarajevo će ga vječno pamtiti. Tekst možete pročitati OVDJE.

Sarajevska sehara je s Jasminom imala isplaniran projekat, kazivao je da ima sve na papiru, ali su se komplikacije s zdravstvenim stanjem ispriječile, te smo čekali da “sve prođe” pa da počnemo. Međutim, kolektiv Sarajevske sehare vječno će da žali što nije imao priliku da ostvari saradnju s ovakvim čovjekom. Nadamo se, da ukoliko dođemo do tih zapisa i planova koje je Jasmin imao, možemo da ispunimo njegove želje i uradimo sve što je planirao. Zbogom dobri čovječe.