Apel ugostiteljima i hotelijerima da se pridržavaju epidemioloških mjera

Udruženje poslodavaca ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma Republike Srpske uputilo je apel svim ugostiteljima i hotelijerima u tom entitetu da se maksimalno pridržavaju donesenih epidemioloških mjera.

Podsjećaju da je u izvještaju Inspektorata RS navedeno da su u zadnja četiri mjeseca izvršili više od 23.000 inspekcijskih kontrola, u kojim je manje od jedan posto ugostitelja kažnjeno zbog nepoštivanja epidemioloških mjera. Što pokazuje koliki utjecaj i povjerenje Udruženje Horeca ima kod ugostitelja i hotelijera u RS-u.

Također su istakli da navedeni procenat kažnjenih subjekata pokazuje da se velika većina ugostitelja i hotelijera u Republici Srpskoj pridržava svih epidemioloških mjera, te da vlada velika disciplina koja neće popustiti zajedničkim zalaganjem i poštovanjem odluka nadležnih.

“Od velikog značaja je da poslovni subjekti svoj rad prilagode trenutnoj situaciji i da prevenciju stave na prvo mjesto, te kao reprezentativno udruženje ugostitelja i hotelijera u RS-u apelujemo i sami na naše članove da se pridržavaju donesenih mjera. Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata uz poštivanje svih preventivnih mjera na suzbijanju širenja bolesti izazvane koronavirusom, a radi što lakšeg prevazilaženja poteškoća izazvanih pandemijom”, saopćeno je iz Udruženja Horeca.

Podsećamo da je jučer u RS-u pozitivno 417 osoba.

APEL UDRUŽENJA HORECA UGOSTITELJIMA
I HOTELIJERIMA REPUBLIKE SRPSKE

Poštovani,

Udruženje poslodavaca ugostiteljstva,…

Publicada por Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma „Horeca RS“ en Jueves, 26 de noviembre de 2020