Sarajevo ubjedljivo nadigralo Rudar Kakanj

Nogometaši Sarajeva rutinski su pobijedili ekipu federalnog prvoligaša Rudar Kaknja rezultatom 3:0, u drugom pripremnom meču odigranom u TC Butmir.

Na otvaranju meča nije bilo mnogo uzbuđenja. Hebibović je to promijenio i u 25. minuti pogodio prečku, a samo pet minuta kasnije odličnu priliku imao je i Varešanović. Gosti su zaprijetili dvije minute kasnije kada su napravili odličnu situaciju jedan na jedan s golmanom Kovačevićem, ali Kovačevič sjajno brani.

Sarajevo dolazi do prednosti u 35. minuti kada je Handžić sjajno izveo slobodan udarac sa 20-ak metara. Na odmor se otišlo rezultatom 1:0.

Aktuelni šampion BiH je nastavio dominirati i u drugom poluvremenu. Bordo tim je napadao preko Tatara i Mustedanagića koji je pogodio stativu. Trud se isplatio u 71. minuti, kada Tatar nakon solo prodora postiže pogodak za 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je Mustedanagić na asistenciju Oremuša u 77. minuti.

Ovo je bio posljednji susret izabranika Vinka Marinovića prije odlaska na završni dio priprema u Umag. Bordo ekipa će u Umagu boraviti od 28. januara do 9. februara gdje će odigrati ukupno tri prijateljske utakmice protiv Domžala, Levskog i Triglava.