Sarajevo minimalnim rezultatom porazilo Široki

Ekipa Sarajeva je u derbiju kola na Koševu savladala ekipu Širokog Brijega rezultatom 1:0.

Aktuelni prvak je sjajno otvorio susret i odmah na početku su došli do prednosti. Igrala se četvrta minuta susreta kada je Fanimo sjajno šutirao i pogodio za 1:0. Fanimo je primio loptu na desnoj strani, lijepo se namjestio i pogodio dalji ugao.

Široki odmah kreće po izjednačenje, to im je i pošlo za rukom u šestoj minuti, ali im je pogodak poništen jer je sudija svirao faul u napadu.

Tempo je malo spao nakon toga, ekipa Sarajeva je kontrolisala igru i rutinski čuvala prednost. Široki nije niša napravio ozbiljnije od šeste minute i na odmor se otišlo rezultatom 1:0.

Na otvaranju drugog poluvremena, Široki se uozbiljio i vidjeli smo njihovu jako dobru igru. Gosti su bili blizu izjednačenja u 59. minuti, Jurilj je primio loptu na lijevoj strani, napravio je par driblinga ali šutirao je pored gola.

Sarajevo je u 71. minuti bilo blizu gola, Medić je loše vratio loptu do svog golmana, ona dolazi do Jukića koji izlazi sam pred golmana ali nije uspio pogoditi za 2:0.

Do kraja susreta Široki je probao da izjednači ali im nije pošlo za ruko, pa je tako ekipa Sarajeva minimalno slavila rezultatom 1:0.