Amar Osim više nije šef stručnog štaba FK Željezničar

Upravni odbor Plavih donio je odluku da Amar Osim više nije trener Fudbalskog kluba Željezničar.

Osim se vratio u FK Željezničar posljednjeg dana 2018. godine, a potpisao je ugovor na tri godine, dakle do ljeta 2022. Tada su čelnici kluba istakli kako je opredjeljenje da je njihov prioritet sportski rezultati i titule posebno jer Plavi ove godine obilježavaju 100 godina postojanja.

Međutim, Željezničar se ove sezone nalazi u krizi, titula je davno izgubljena a i upitan je i izlazak u Evropu jer se klub trenutno nalazi tek na šestom mjestu. Plavi sa Grbavice već osam ligaških utakmica uzastopno ne znaju za pobjedu.

Osim je trenersku karijeru počeo u Željinoj omladinskoj školi, a potom je preuzeo prvi tim s kojim osvaja dvije titule prvaka i dva Kupa Bosne i Hercegovine. Potom odlazi u Japan gdje je predvodio JEF United s kojim osvaja kup Japana.

U sezoni 2009/10. se vraća na Grbavicu i naredne četiri godine predvodi Plave do osvajanja tri titule i dva kupa naše zemlje. Od decembra 2014. do novembra 2016. godine trenirao je katarski Al Kharaitiyat, a danas je završio njegov treći mandat na Željinoj klupi.

“FK Željezničar se zahvaljuje Amaru Osimu na uvijek maksimalnom angažmanu i ostvarenim rezultatima”, kratko su naveli Plavi.

Večeras će se održati sjednica Upravnog odbora Kluba na kojoj će se odrediti buduće aktivnosti u vezi s imenovanjem novog trenera prvog tima Željezničara. Ko će sjesti na najužareniju stolicu Plavih saznat ćemo ubrzo.

Danas je održan sastanak članova Upravnog odbora i dosadašnjeg šefa stručnog štaba, Amara Osima, na kojima je dogovoreno da najtrofejniji trener neće više obavljati funkciju šefa stručnog štaba.

Posted by FK Željezničar on Sunday, 11 April 2021