Koronavirus: U Puli 42 gimnazijalca u izolaciji, direktor tvrdi da je u Veneciji je bilo puno Hrvata

Učenici pulske Gimnazije koji su u subotu bili na kranevalu u Veneciji, ostat će dvije sedmice u kućnoj izolaciji, potvrdio je direktor Gimnazije Filip Zoričić.

Zoričić je rekao da je škola sinoć oko ponoći dobila uputstva od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo budući da su talijanske regije Lombardia i Veneto proglašene “područjem visokog rizika za zarazu koronavirusom“.

To znači“, dodao je, “da 42 djece i četiri profesora koji su se vratili s izleta iz Venecije trebaju ostati 14 dana kod kuće u izolaciji“.

Nakon primanja te poruke odmah smo javili učenicima i profesorima da ostanu kući, a ako su bili u kontaktu s nekim da i oni ostanu kod kuće. Napravili smo sve moguće što je bilo u našoj moći i sada ćemo vidjeti kakva će biti situacija tijekom dana odnosno šta kažu iz Županije, Ministarstva obrazovanja, Ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo“, rekao je Zoričić.

Dodao je i kako je izlet prošao u redu i da niko ni u Italiji niti na granici nije spominjao nikakve moguće probleme.

Prošli su sve granice, nitko im nije ništa rekao, pustili su ih bez problema. Nisu jedini koji su išli na karneval, bilo je još autobusa iz drugih krajeva Hrvatske i to, ne samo drugih škola, nego i ostalih građana što je po meni još veći problem“, rekao je, piše Index.hr.