Izrečene kazne za Velež nakon jučerašnjih nereda i napada na sudiju

Nakon jučerašnje utakmice Velež-Borac, koja je prekinuta zbog domaćih navijača, te sinoćnjeg napada na auto u kojem je bio sudija, danas su izrečene disciplinske mjere mostarskom klubu.

Danas su zasjedale i Takmičarska i Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH, te su FK Velež i njegovom predsjedniku, Šemsudinu Hasiću, izrečene stroge kazne. Hasić je dobio suspenziju od dvije godine zabrane bavljenja fudbalom, stadion “Rođeni” je suspendovan na šest utakmica, Velež je izgubio tri boda i izrečena mu je kazna od 10.000 KM, rečeno je iz Disciplinske komisije, koja je donijela jednoglasnu odluku o svim kaznama. Također, iako je jučerašnja utakmica završila nakon dva gola, registrovana je rezultatom 3:0 za Borac.

Podsjećamo, takmica Velež-Borac prekinuta je u 82. minuti, nakon što je Vranješ postigao drugi gol za klub iz Banja Luke, kada su nezadovoljni navijači Veleža uletjeli na teren kako bi prekinuli utakmicu, što se i desilo.

Malo prije ponoći, automobil u kojem su bili sudija na toj utakmici, Sabrija Topalović, te još dvojica članova Fudbalskog saveza BiH, prestignut je od strane drugog automobila, u kojem su bili zasad još nepoznati počinioci koji su palicama polupali stakla od automobila u kojem je bio Topalović, te ubacili baklju, od koje je automobil u potpunosti izgorio. Topalović i njegove kolege su srećom uspjeli pobjeći iz automobila.