Vojin Mijatović sve članove SDP-a pozvao u Banju Luku za Dan državnosti da brane čast BiH

Potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović oglasio se ponovo danas u vezi obilježavanja Dana državnosti BiH u Banja Luci.

Pozvao je sve članove stranke SDP BiH da dođu u Banju Luku 25. novembra i odbrane čast BiH.

Poštovane članice i članovi SDP BiH, simpatizeri, članovi rukovodstva, ministri, poslanici, vijećnici i odbornici, direktori, načelnici, gradonačelnici, imenovani i izabrani! U četvrtak 25.11.2021. u Banja Luci se brani čast Bosne i Hercegovine i SDP BiH.

Na Dan državnosti Bosne i Hercegovine i na godišnjicu ZAVNOBIH-a se pokazuje u Banja Luci da li smo partija cijele BiH i najveća multietnička partija BiH!

Duboko vjerujem u sve nas i zato u četvrtak polažemo ispit zrelosti pred čitavom javnosti Bosne i Hercegovine. Mi vas čekamo u Banja Luci najljepšem gradu Bosne i Hercegovine“, napisao je Mijatović.

Podsjećamo, svečanu Akademiju u Banja Luci povodom Dana državnosti organizuje upravo Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, zajedno s Gradskim odborom ove stranke.

Međutim, samo dan nakon najave hotel u kojem je svečana akademija planirana otkazao je rezervaciju sale.

Mijatović je jučer kazao da je obaviješten od Hotela Bosna u Banjoj Luci da mu otkazuju rezervaciju sale zbog političkih pritisaka.

Upravo sam obaviješten od strane Hotela Bosna gdje smo u četvrtak trebali održati svečanu akandemiju povodom Dana državnosti BiH da moraju otkazati saradnju jer ne smiju podržavati Dan državnosti BiH zbog političkog pritiska i poziva koji su imali od sinoć. Ljudima iz Hotela Bosna se zahvaljujem i svjestan sam da su pod pritiskom“, napisao je Mijatović.

Ipak, danas je obavijestio javnost o novom mjestu održavanja akademije.

Nakon političkih pritisaka, zabrana, ipak svečana Akademija povodom dana državnosti BiH bit će održana u četvrtak 25.11.2021. godine u 18.00 sati. Mjesto održavanja je Banjalučki velesajam. Pozivamo sve građane BiH, sve članove i simpatizere SDP BiH, intelektualce, akademike, predstavnike političkih stranka, da dođu svi u Banja Luku 25.11.2021.

U četvrtak u Banja Luci pokazujemo snagu i Bosne i Hercegovine ali i SDP BiH! Bosna i Hercegovina, ni srpska, ni bošnjačka, ni hrvatska, ali je zemlja i srpska i bošnjačka i hrvtaska, zemlja svih nas! ZAVNOBIH!“, kazao je Mijatović.