Zbog neusvajanja dnevnog reda nije održana 17. radna sjednica Skupštine KS

Današnja 17. radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo nije održana, zbog neusvajanja dnevnog reda, jer se time za njeno održavanje nisu stekli potrebni uvjeti.

Na ovoj sjednici je prema ranije utvrđenom dnevnom redu, između ostalog, trebao biti razmatran: Prijedlog izmjena i dopuna Budžeta Kantona Sarajevo te Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za ovu godinu, i to po hitnom postupku, Prijedlog Budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu kao i Prijedlog zakona o izvršavanju Budžeta KS za narednu godinu, kao i mnoge druge tačke.

Nakon službene odjave ove sjednice, predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković je za 11:30 sati najavio održavanje još jedne sjednice Kolegija, na kojoj će se utvrditi termin održavanja još jedne radne sjednice Skupštine KS, radi razmatranja Odluka o privremenom finansiranju Kantona Sarajevo za period 01.01. – 31.03.2020. godine, kao i odluka ovog tipa koje se tiču privremenog finansiranja Zavoda zdravstvenog osiguranja i Službe za zapošljavanje KS.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)